Amazing Anyone, nou dat hebben ze gedaan hoor. Flash onze rustige goedsul en Glory ons kleine meisje. Vrienden vanaf dag 1 bij vriendin Maj, daarom verhuisde hij ook mee. Die 2 waren onafscheidelijk, nou dat is gebleken!

Onze jonge Glory, is samen met haar oom Flash, bij ons komen wonen. Op het moment dat Flash een beetje interesse ging tonen in het vrouwelijk geslacht hebben we een Suprelorin staatje laten plaatsen bij onze dierenarts. 6 weken gescheiden geleefd en toen mochten ze weer met elkaar spelen en bij elkaar slapen. Eind juni, begin juli leek Glory wat dikker te worden. Nu was dat geen probleem want ze kon wel wat vet op de botjes gebruiken. Een groeispurt dacht ik….ja echt. Hoe blond kan je zijn denk ik achteraf. De 2 weken erna toch de weegschaal er maar bij gepakt en elke week 300 gram erbij geeft je te denken…

Dus voor de zekerheid toch maar een afspraak voor een dracht echo. Op 06 juli was het zo ver en wat schetst onze verbazing, niet alleen drachtig maar ook al 7 weken drachtig! Daar stond ik dan, met het schaamrood op mijn kaken. Glory te jong voor een eerste dracht, alleen haar DNA nog maar getest en Flash idem dito.

Na de eerste shock direct contact gezocht met de vereniging en de situatie uitgelegd. Gelukkig waren ze heel begripvol, dit kan gebeuren met een kater in huis, zelfs met een kater op een staafje blijkbaar.

Op 25 juli, na schatting 68 dagen dracht zijn de kittens van Flash en Glory geboren. 4 gezonde kittens, waarschijnlijk 2 katers en 2 poesjes en een aantal polydactyl.

Een harmonieuze bevalling waarbij ik Glory mocht ondersteunen, ontzettend mooi om weer mee te maken. Honden en katten zijn erg verschillend maar de samenwerking tussen Glory en mij leek toch wel heel erg veel op de voorgaande bevallingen met de honden. Trots op Glory, ze is een natuurlijke zorgzame moeder.

Week 1

Op volgorde van geboorte:

AmazeAslan, Blue Silver Tabby kater, 100 gram, PP.

AmazeAngus, Black Silver Tabby kater, 115 gram

AmazeAngie, Blue Tortie Tabby poes. 115 gram, P.

AmazeAria, Black Tortie Tabby poes, 110 gram, P

Week 2

De oogjes gaan al langzaam open. De werpkist in onze slaapkamer blijft een heerlijk rustig holletje. Onze kleintjes groeien goed alleen Aslan heeft hulp nodig en drinkt niet bij mama. Maar gelukkig is hij beresterk en vindt hij kittenmelk uit een spuitje ook helemaal goed.

Week 3.

De oortjes en ogen gaan verder open, de werpkist wordt al tijgerend verkend. Maar blijft nog steeds de meest veilige plek. Mama Glory blijft dichtbij. De andere katten mogen nog niet naar de binnen maar de honden gaat Glory halen om trots haar kids te laten zien.

Week 4

De werpkist is niet meer voldoende dus we bouwen een klein rennetje eromheen en de kittens gaan hun horizon verbreden. In de ren vindt mama Glory het goed, maar verder mogen ze ook niet. De karaktertjes worden al wat duidelijker. Af en toe wordt er al een baby brokje gesnoept.

Week 5

We verhuizen de Amazing kittens overdag naar de woonkamer. Daar hebben we een klein speelparadijsje gemaakt wat we per week ruimer kunnen maken. S’nachts slapen we nog in de kleine ren op de slaapkamer van de butlers. Brokjes vinden we steeds interessanter.

Week 6

De Amazing dames en heren wonen nu volledig in de woonkamer. Ze spelen naar hartelust, eten inmiddels brokjes en wat natvoer. Angus is een ondeugd die weet wat hij wil, kruipt graag bij je op schoot. Angie lijkt op Glory, kijkt meer de kat uit de boom maar wel in onze buurt. Aslan wil de hele dag knuffelen en Aria is de grote ondeugd maar ook de grootste knuffelaar.

Week 7

Wat gaat de tijd snel, de Amazing Anyone kittens groeien als kool, racen door de woonkamer en rusten uit op je schoot. Het is echt genieten van dit stelletje ongeregeld.

Week 8

De Amazing Anyone kittens worden al echte poezen en katers. Ze poseren graag en zeker als het vrouwtje met een veertje heen en weer beweegt. Brokjes, natvoer en snoepjes gaat er allemaal in als koek, wat een genot.

Week 9

De balken in de woonkamer zijn inmiddels ook ontdekt. Dat vind het vrouwtje iets minder leuk en toch nog echt iets te hoog voor de Amazing kitties. Geluk kunnen we de dames en heren nog een beetje afleiden en met een andere inrichting van alle palen kunnen ze er nu niet meer op.

Week 10

Het wordt alleen maar leuker, racen en spelen met elkaar. Kroelen en knuffelen met ons. We verstoppen ons nu ook graag in de keuken, het keukenkastje waar we onder kunnen is favoriet. Hengelen naar de tenen van de butlers is dan ook leuk, de kittens krijgen dan ineens uitschuifpootjes.

Week 11

Poseren met z’n allen, valt nog niet mee op zo’n klein plateau-tje. Maar dat veertje is nog steeds magisch dus dat helpt enorm. Het resultaat is toch geweldig geworden, de uitdrukking io die koppies!